Barcelona on Katalonian sydän

Barcelonasta löytyy jotain jokaiselle. On kauppoja, arkkitehtuuria, kulttuuria, rantoja, jalkapalloa sekä tietysti hyvää viiniä ja ruokaa. Tämä Katalonian alueen pääkaupunki ja Espanjan toiseksi suurin kaupunki on yksi Euroopan suosituimpia matkakohteita, eikä suotta.

Matkustaminen Barcelonaan

Barcelonaan pääsee Suomesta kätevästi lentokoneella. Kaupunkiin on nopeat junayhteydet monesta Euroopan suuresta kaupungista. Barcelonaan pääsee myös laivalla monista Italian länsirannikon kaupungeista.

Kaupungin keskustan alueella on helppo liikkua jalan, mutta pidemmillä matkoilla metro, bussit ja raitiovaunut säästävät matkailijan jalkoja. Kustannustietoinen matkailija ostaa Barcelona-kortin jolla pääsee liikkumaan julkisella liikenteellä, sekä saa vapaan pääsyn tai alennuksia sataan suosituimpaan nähtävyyteen.

Tekemistä Barcelonassa

Barcelonassa matkailijan ei tarvitse viettää yhtään samanlaista päivää. Joka päivälle löytyy jotain uuttaa ja ihmeellistä. Kaiken tämän lomassa voi istahtaa ravintolaan nauttimaan aitoja espanjalaisia tapaksia tai maukkaita mereneläviä jotka vievät kielen mennessään.

Barcelonan arkkitehtuuri

Parc Gueell

Barcelonan kuuluisin arkkitehti on Antoni Gaudi, jonka mielikuvituksellinen kädenjälki näkyy monissa kaupungin rakennuksista. Tärkeimpiä vierailukohteita arkkitehtuurin ystäville ovat Gaudin suunnittelemat Güellin puisto sekä keskeneräinen Sagrada Familia -kirkko.

La Rambla -ostoskatu

Barcelonan sydän on kävelykatu La Rambla. Päivisin se on turistien kansoittama, mutta iltaisin myös paikalliset uskaltautuvat mukaan ihmisvilinään. Monet taiteilijat ja esiintyjät värittävät katukuvaa. Kadun varrella on lukuisia suuria ostoskeskuksia. Kadun varrella on myös La Boqueria, suuri katettu kauppatori. Alueen syrjäisemmiltä sivukaduilta löytyy pieniä ja mielenkiintoisia putiikkeja joista voi hyvällä onnella löytää nousevien suunnittelijoiden ainutlaatuisia luomuksia.

Barcelonetan rannat

Barcelona on siitä erikoinen suurkaupunki, että matkailija voi halutessaan piipahtaa jollekin kaupungin kauniista hiekkarannoista. Parhaat, ja hyvällä ilmalla ruuhkaisimmat, rannat löytyvät Barcelonetan kaupunginosasta, vain reilun vartin kävelymatkan päästä kaupungin keskustasta.

Camp Nou

Camp Nou
Jalkapallofanin pakollisiin vierailukohteisiin kuuluu Camp Nou, FC Barcelonan kotiareena. Stadionille mahtuu 98600 katsojaa ja se kätkee sisäänsä kauppoja ja museon joka kertoo seuran historiasta. Pelilippujen hinnat lähtevät noin neljästäkymmenestä eurosta ylöspäin. Lippuja saa ostettua etukäteen Barcelona Football Clubilta tai stadionilta ennen pelin alkua.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019