Hania on Kreetan Venetsia

Hania on viehättävä satamakaupunki Kreetan saaren pohjoisrannikolla. Kaupungissa ja sen ympäristössä asuu noin 70 000 asukasta. Hania jakautuu kauniiseen vanhaan kaupunkiin ja modernimpaan osaan. Vanha kaupunki muistuttaa jonkin verran Italian Venetsiaa kapeine kujineen vanhoine rakennuksineen.

Kaupungin historia on todella pitkä ja vaiherikas. Paikalla on ollut asutusta jo kivikaudella. Minolaisilla oli samalla paikalla kaupunki, Kydonia, jo satoja vuosia ennen ajanlaskumme alkua. Kaupunki tarjoaa loistavat mahdollisuudet rantaloman ja kaupunkiloman yhdistämiseen.

Matkustus Kreetalle

Kreetalle pääsee helpoiten ostamalla valmiin pakettimatkan matkanjärjestäjältä. Saarelle pääsee myös laivalla Kreikan muista osista. Lähin lentokenttä on Hanian kansainvälinen lentokenttä.

Kaupungin keskustan kapeilla kaduilla liikkuminen käy kätevimmin jalan. Bussilla pääsee kaupungin muihin osiin ja läheisiin kyliin sekä kauniille hiekkarannoille kaupungin ulkopuolelle.

Hanian vanha kaupunki

Hania
Vanhan kaupungin sydän on kaunis vanha satama. Sataman alueella on säilynyt paljon vanhoja rakennelmia, kuten 1400-luvulta peräisin oleva majakka tai 1500-luvun venetsialainen telakka. Vanhan kaupungin ympärillä oli Venetsian vallan aikaan muuri, josta osia on säilynyt myös nykypäivään.

Hanian arkeologinen museo

Hanian arkeologinen museo sijaitsee vanhassa kaupungissa. Se sisältää mielenkiintoisen kokoelman alueella tehtyjä arkeologisia löytöjä aina kivikaudelta antiikin Rooman aikoihin.

Hanian kaupungin länsipuolen lomakylät

Kaupungin länsipuolella on lukuisia persoonallisia lomakyliä jotka kutsuvat rentoutumista kaipaavia matkailijoita kimaltavan meren ja kreikkalaisten herkkujen ääreen. Kato Staloksen ja Agia Marinan kylissä on vielä jäljellä aitoa kreetalaista kylätunnelmaa.

Geranin ja Malemen kylistä löytyy eväät todelliseen rentoutumiseen kun taas menomestoja kaipaava matkailija valitsee Plataniaksen kylän baarit ja diskot. Joidenkin kylien välillä on mahdollista kulkea jalan hiekkarantaa pitkin. Kylien ja Hanian kaupungin välillä kulkee useita bussivuoroja edulliseen hintaan.

Hanian ja Kreetan luontokohteet

Hanian seudulta löytyy upeiden ja puhtaiden rantojen lisäksi muitakin luonnonihmeitä. Omatoiminen matkailija voi suunnata kulkunsa Omalosin ylängölle tai Elafonissoksen paratiisimaiselle kahluusaarelle.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019