Kota Kinabalu - Portti Borneolle

Kota Kinabalu, tai KK kuten paikalliset sitä kutsuvat, on Sabahin maakunnan pääkaupunki ja yksi Malesian nopeimmin kasvavista kaupungeista. Se sijaitsee Borneon trooppisella saarella, Etelä Kiinanmeren rannalla Mount Kinabalun juurella.

Matkustaminenkota_kinabalu

Kota Kinabaluun voi matkustaa säiden puolesta ympäri vuoden. Sadekaudet ovat joulu-maaliskuussa ja touko-syyskuussa, mutta ne eivät vaikuta merkittävästi kaupungin säätilaan. Trooppisessa ilmastossa on hyvä varautua lähes jokapäiväisiin rajuihin mutta lyhyisiin sadekuuroihin ympäri vuoden.

Kota Kinabaluun pääsee lentokoneella useasta Aasian kaupungista. Myös budjettimatkailijoiden suosikkilentoyhtiöllä, Air Asialla, on paljon lentoja Kota Kinabalun lentokentälle. Kaupungissa liikkuminen käy helpoiten jalan tai taksilla. Välimatkat ovat lyhyitä, mutta kuuma ja kostea ilmasto tekee liikkumisesta raskasta jos olosuhteisiin ei ole tottunut. Myös bussit ja minibussit liikennöivät kaupungista lähiseuduille sekä saaren muihin kaupunkeihin.

Ostokset

Kota Kinabaluun nousee toinen toistaan isompia ostoskeskuksia kuin sieniä sateella. Näistä prameista hyperkeskuksista löytyy kansainvälisiä ja paikallisia merkkejä laidasta laitaan. Persoonallisempia ostoksia saa tehtyä käsityömarkkinoilta tai Gaya streetin sunnuntaimarkkinoilta. Markkinoilla kannattaa aina muistaa tinkiä. Jos matkalukemiset ovat lopussa, kannattaa vierailla Borneo Books –ketjun liikkeissä joista löytyy englanninkielisiä kirjoja ja pokkareita aina Borneon saaren historiasta uusimpiin best sellereihin.

Hintataso

Malesian puoleinen Borneo on länsimaiselle matkailijalle erittäin edullinen matkailukohde. Ilmastoidun hotellihuoneen hinnat alkavat 10 eurosta yö ja jo 50 eurolla pääsee jo viiden tähden hotelliin.

Ruoka on myös halpaa, etenkin jos välttää pahimpia turistipaikkoja. Paikallisista ravintoloista saa hyvän perusaterian eurolla eikä hienommissakaan paikoissa muutaman ruokalajin illallisesta montaa kymppiä köyhdy.

Nähtävyydet

Kaupungissa ei ole paljon perinteisiä nähtävyyksiä, mutta se ei haittaa, koska harva matkailija tulee Borneolle katsomaan museoita tai patsaita. Kota Kinabalu on mainio tukikohta josta voi suunnistaa lentokoneella tai bussilla saaren upeisiin luontokohteisiin, kuten Mount Kinabalulle tai Danum Valleyn sademetsäparatiisiin. Joitakin näkemisen arvoisia paikkoja kaupungista kuitenkin löytyy.

Kaupunginmuseo

Sadepäivää voi mennä viettämään Kota Kinabalun kaupunginmuseoon. Tämän pienen museon mielenkiintoisin osio on takapihan rakennusnäyttely. Sinne on rakennettu kopioita perinteisistä borneolaisista rivitalon tyyppisistä long house -asumuksista.

Tunku Abdul Rahman meripuisto

Puisto koostuu viidestä trooppisesta saaresta jotka sijaitsevat aivan kaupungin ulkopuolella. Saarille pääsee nopeasti veneellä Jesselton point -satamasta. Monilla saarilla on myös pieniä polkuja joille voi mennä kävelemään kun auringossa köllöttely kyllästyttää. Snorkkeleita saa vuokrattua veneiden omistajilta tai saarilta jos haluaa päästä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019