Kuala Lumpur on shoppailijan unelma

Kuala Lumpur, tai KL kuten paikalliset sitä kutsuvat, on Malesian pääkaupunki. Tämä 6,5 miljoonan asukkaan kuhiseva metropoli on kasvanut lähes tyhjästä viimeisen sadan vuoden aikana. Kuala Lumpur on todellinen shoppailijan unelma prameine kauppakeskuksineen ja kuhisevine markkinakujineen. Tarjolla on kaikkea kalleimmista designer-tuotteista halvimpiin tuotekopioihin.

Matkustaminen Kuala Lumpuriin

Koska Malesia on päiväntasaajan lähellä, sää pysyy samanlaisena ympäri vuoden. Lyhyitä sadekuuroja tulee lähes päivittäin. Kuala Lumpuriin ei ole suoria lentoja Suomesta. Yhdellä vaihdolla pääsee laskeutumaan Kuala Lumpur International Airportille (KLIA), joka on yksi maailman hienoimmista lentokentistä. Lentokentältä kaupunkiin pääsee nopeimmin KLIA Express -pikajunalla.

Kaupungissa liikkuminen käy kätevimmin taksilla tai jollakin kaupungin kolmesta kevytrautatiejärjestelmästä. Koska kaupunki on malesialaiseen tyyliin rakennettu moottoriajoneuvojen ehdoilla, käveleminen on välillä hankalaa, mutta mahdollista.

Ruoka

Oman maukkaan värinsä kaupungin ruokakulttuuriin tuovat kiinalaiset ja intialaiset siirtolaiset. Lounasta saa halvalla ja nopeasti ostoskeskusten food courteista joissa samassa tilassa toimii monta eri ruokakojua. Sianlihaa tarjoillaan usein vain kiinalaisissa ravintoloissa, koska yli puolet väestöstä on muslimeita. Keskustan uusissa kauppakeskuksissa on myös monia eurooppalaistyylisiä kahviloita joissa voi koti-ikävän iskiessä käydä hörppäämässä lasillisen cafe lattea.

Iltaisin lukuisat kadunvarsiravintolat avaavat ovensa ja levittävät pöytänsä kadulle. Näiden ruokaloiden höyryävistä tarjoilutiskeistä saa mainiota ruokaa halvalla. Etenkin kaikenlaiset merenelävät ovat kokeilemisen arvoisia. Jälkiruuaksi voi ostaa kioskista kokonaisen voimakkaalle löyhkäävän Durianin jos uskaltaa.

Ostokset Kuala Lumpurissa

Kuala Lumpurin keskustassa on niin paljon kauppakeskuksia, että edes innokkaimman shoppailijan elinikä ei riittäisi niiden kaikkien kiertämiseen. Kauppoja löytyy joka kukkarolle ja maulle. Intialaisesta ja kiinalaisesta kaupunginosasta löytyy kuhisevia kauppakatuja joiden kojuissa myydään kaikkea laadukkaasta käsityöstä halvimpaan rihkamaan. Näillä markkinapaikoilla kannattaa aina muistaa tinkiä jos ei halua vaikuttaa tyhmältä turistilta.

Kuala Lumpurin Nähtävyydet

kuala_lumpur_petronas_tornit

Kuala Lumpur ei ole erityisen kuuluisa nähtävyyksistään, mutta kaupungista löytyy muutama kiinnostava kohde.

Petronas kaksoistornit

Tämä Kuala Lumpurin kuuluisin maamerkki nousee KLCC-kaupunginosan sydämestä kohti korkeuksia. Matkailijat pääsevät vierailemaan torneja yhdistävällä sillalla 170 metrin korkeudessa.

Menara Kuala Lumpur Tower

Bukit Nanas kukkulan laella sijaitseva KL Tower on 276 metriä korkea. Sen huipulta aukeaa upeat näköalat kaupungin joka kolkkaan - paljon paremmat kuin Petronas-torneilta. Tornin juurella on säilytetty pieni pala sademetsää jossa kulkee polkuja joille voi mennä samoilemaan pakoon kaupungin vilinää ja saasteita.

3 kommenttia artikkeliin “Kuala Lumpur on shoppailijan unelma”

  1. En onnistunut löytämään hintatietoja Kuala Lumpurin matkoista alkuvuodesta 2010, löytyykö näiltä sivuilta?

  2. En tiedä markkinoiko mikään matkatoimisto pakettimatkoja (lennot+hotelli) Kuala Lumpuriin. Kuala Lumpuriin on kuitenkin helppo hankkia lennot ja hotellit itse. Lennot pitäisi onnistua saamaan alle tuhanteen euroon edestakaisin ja hotellimajoitus on eurooppalaisittain halpaa: kansainvälisen tasoiseen hotelliin pääsee alkaen 40 euroa yö.

  3. Kuala Lumpur on kaupunkina nähtävyys ainakin keskustan pilvenpiirtäjä kaupunki on siisti ja turvallinen, ostospaikkoja on valtavasti aina suurista hienoista ostoskeskuksista katukauppoihin ja hintataso on halpa. Hotellit ovat hyviä ja edullisia. Suosittelen käymään tässä miljoonakaupungissa. Olimme marraskuun lopulla 2011 noin viikon pysähdyksellä Aasian kierroksella kaupungisssa.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019