Pafos - Afroditen kaupunki

Pafos on kaupunki Kyproksen saaren lounaisrannikolla. Tämä historiallinen kaupunki on tarujen mukaan jumalatar Afroditen syntymäpaikka. Kaupungilla oli rooli jo Rooman valtakunnassa ja onpa se päässyt raamattuunkin apostoli Paavalin vierailtua saarella vuonna 45. Kaupunki on listattu UNESCOn maailmanperintölistalle.

Matkustaminen Pafokselle

Kyprokselle pääsee Suomesta helpoiten ja halvimmalla ostamalla valmiin seuramatkan matkanjärjestäjältä. Matkoja järjestää muun muassa Aurinkomatkat ja Finnmatkat. Joillakin matkatoimistoilla on suoria lentoja Kyprokselle suoraan maakunnista ilman vaivalloista ajomatkaa tai liitäntälentoa Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Kaupungissa liikkuminen käy kätevimmin jalan. Myös bussit kulkevat kaupungissa ja sen lähialueilla. Vuokra-auto on suositeltava vaihtoehto jos haluaa tutustua saaren muihinkin osiin ja uskaltautuu ajamaan vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Lähiseutujen mielenkiintoisia retkikohteita ovat muun muassa Troodosvuoristo ja Akamaksen niemimaan luonnonsuojelualue.

Pafoksen kaupunki

Kaupunki on jakautunut historialliseen ja matkailijoiden suosimaan Ala-Pafokseen sekä paikallisten asuttamaan Ylä-Pafokseen. Ala-Pafoksesta löytyy historiallisia kohteita, kauniita rantoja ja hyviä tavernoja joissa matkailija voi saavuttaa täydellisen rentouttavan loman. Ylä-Pafoksen puolelle voi mennä aistimaan modernia Kyproslaista elämää ja tekemään ostoksia paikallisiin tavarataloihin.

Tekemistä ja nähtävää Pafoksessa

Pafoksessa on mielenkiintoisia rooman valtakunnan aikaisia kohteita. Kaupunki tarjoaa myös ainekset täydellisen rentouttavaan rantalomaan. Kyproksen kreikkalaistyylinen ruoka, jota kaupungin tavernoissa tarjotaan, vie vaativankin kulinaristin kielen mennessään.

Kuninkaiden hauta

Pafos Kuninkaiden hauta

Kuninkaiden hauta on historiallinen alue jonne on haudattu hellenistisen ja roomalaisen ajan eliittiä. Nimestään poiketen alueelle ei kuitenkaan ole haudattu yhtään kuningasta.

Dionysoksen talo

Dionysoksen talo on arkeologisissa kaivauksissa löydetty muinainen talo jonka lattioilla ja seinillä on jopa 1600 vuotta vanhoja upeita mosaiikkeja. Alueella on myös muita saman aikakauden taloja joista on löytynyt myös mosaiikkeja.

Coral Bay Pafos

Muutaman kilometrin päässä Pafoksesta on Coral Bayn ranta jonne pääsee kätevästi bussilla kaupungista. Ranta on kaunis ja vesi on häikäisevän kirkasta. Varaa snorkkeli mukaan jos haluat päästä tutustumaan vedenalaiseen maailmaan.

Liikuntamahdollisuudet

Pafoksen ulkopuolelta löytyy kolme 18-reikäistä golfkenttää. Tarjolla on myös erilaisia reittejä maastopyöräilyn ja patikoinnin ystäville. Merellisen sijaintinsa vuoksi kaikenlaiset vesiaktiviteetit ovat erittäin suosittuja. Tarjolla on esimerkiksi sukelluskoulutusta ja -retkiä.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019