Praha - kultainen kaupunki

Praha on Tsekin tasavallan pääkaupunki ja 1,2 miljoonan asukasluvullaan myös maan suurin kaupunki. Kaupunki sijaitsee Vltavajoen laaksossa ja se on perustettu jo 800-luvulla. Prahaan pääsee Suomesta parhaiten lentäen. Keski-Euroopan kaupungeista on hyvät junayhteydet Prahaan.

Liikkuminen Prahassa

Kaupunki on jaettu kymmeneen alueeseen joiden välillä liikkuminen käy kätevästi ja edullisesti kolmella metrolinjalla, busseilla sekä raitiovaunuilla. Jos ei halua poistua keskustan alueelta, myös jalkapatikka on mainio liikkumismuoto, koska matkat nähtävyyksien välillä ovat melko lyhyitä.

Prahan vanha kaupunki

Prahan sydän on viehättävä vanha kaupunki jota ei ole syyttä valittu Unescon maailmanperintökohteeksi. Mukulakivikatujen varsilla kohoaa toinen toistaan upeampia rakennuksia jotka muodostavat kattavan läpileikkauksen arkkitehtuurin aikakausista aina barokista kubismiin.

Praha tarjoaa tekemistä ja nähtävää kaikille

Prahan vanha kaupunki
Prahasta löytyy jokaiselle jotakin. Oluen ja tuhdin ruuan ystävä viihtyy kaupungin tunnelmallisissa kansanravintoloissa ja oluttuvissa. Historiasta kiinnostuneille löytyy huikea määrä museoita ja muita mielenkiintoisia vierailukohteita. Kaupungin musiikkitarjonta tyydyttää niin klassisen musiikin ystävän kuin kevyempiä rytmejä janoavan matkailijan tarpeet. Suosittuja ostoksia ovat taidokkaat lasi- ja kristalliesineet sekä tietysti mainio paikallinen yrttiviina Becherovka.

Prahan linna

Linnan alue on ehdoton vierailukohde matkailijalle. Prahan linna on maailman suurin historiallinen linna. Alueella on monia muitakin historiallisia rakennuksia, kuten Pyhän Vituksen katedraali ja kuninkaanpalatsi. Linna on rakennettu mäelle josta on upea näköala kaupunkiin.

Prahan Kaarlensilta

Kaarlensilta on upea goottityylinen silta joka ylittää Vltavajoen. Siltaa koristavat kolmekymmentä patsasta jotka esittävät pyhimyksiä ja sillan molemmissa päissä on tornit. Paras aika vierailla sillalla on heti auringon noustua ennen kuin turistimassat valtaavat sen.

Petrinin kukkula Praha

Petrinin kukkula on mainio paikka paeta kaupungin hälyä, koska se sijaitsee aivan keskustan tuntumassa. Kukkulan laella on pienoismalli Pariisin Eiffel-tornista, jonka huipulta avautuvat hienot näkymät kaupunkiin.

Prahan eläintarha

Prahan 45 hehtaarin kokoinen vuonna 1931 perustettu eläintarha sijaitsee kaupungin pohjoisosassa. Eläintarhassa asustaa muun muassa uhanalaisia przewalskinhevosia sekä 360 muuta nisäkäs-, lintu- ja matelijalajia.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019