Riva del Garda ja Torbole - maailman kauneimman järven kaksoset

Pohjois-Italiassa kirkasvetisen ja jylhärantaisen Gardajärven kainalossa sijaitsee vierekkäin kaksi idyllistä lomakaupunkia, Riva ja Torbole. Rivan kaduilla ja kahviloissa ovat vuosien saatossa viihtyneet niin Goethe kuin Kafkakin. Nykyään kulttuurimatkailijoiden joukossa viihtyvät niin purjelautailijat, maastopyöräilijät kuin patikoijatkin.

Matkustus Garda-järvelle

Suomalaisista matkanjärjestäjistä muun muassa Aurinkomatkat järjestää matkoja Rivaan ja Torboleen. Omatoimimatkailija voi ostaa lennot Veronaan ja siirtyä sieltä Gardajärven maisemiin joko bussilla tai vuokra-autolla.

Rivan ja Torbolen välillä rannassa kulkee kävelyreitti jota pitkin kylästä toiseen siirtyminen käy nopeasti. Gardajärven muissa kaupungeissa pääsee vierailemaan muun muassa reittiveneellä joka liikennöi järvellä aikataulun mukaisesti.

Tekemistä Gardalla

Gardajärvellä ei aktiivilomalaiselta lopu tekeminen kesken, piditpä extreme-lajeista tai rauhallisesta patikoinnista. Reippailun jälkeen voi nautiskella italialaisen ruokakulttuurin parissa ja ottaa palanpainikkeeksi muutaman lasillisen Pohjois-Italian mainioita viinejä. Jälkiruuaksi voi hakea aitoa italialaista käsintehtyä jäätelöä kaupunkien lukuisista jäätelökojuista.

Purjelautailu

Gardajärvellä puhaltavat peler- ja ora-tuulet ovat tehneet järvestä kulttipaikan eurooppalaisten purjelautailijoiden keskuudessa. Aamun kevyet puuskat sopivat hyvin aloittelijoille ja iltapäivän puhurit tuovat haasteita kokeneillekin surffareille. Kaupungeissa on purjelautailukouluja joissa aloittelijatkin voivat kokeille tätä haastavaa lajia.

Maastopyöräily Gardalla

Dolomiittien jyrkät rinteet kutsuvat maastopyöräilijöitä lukuisille haastaville reiteille. Jos et halua kuljettaa omaa pyörääsi Suomesta asti, kaupungeissa on lukuisia pyörävuokraamoja. Paikallisista pyöräkaupoista ja -vuokraamoista voi kysellä oppaita joissa on kuvattu erilaisia pyöräilyreittejä. Joidenkin reittien varrelta löytyy vesipisteitä joista voi täydentää juomavarastojaan.

Patikointi Gardalla

Patikoinnin harrastajille löytyy haastavia ja mäkisiä patikointireittejä. Useimmilla reiteillä opasteet ovat hyvät, eli eksymisen vaaraa ei juuri ole. Maisemat vaihtelevat huimaavan jylhistä kallioseinämistä rauhallisiin oliivilehtoihin. Reittien varrella on monenlaista nähtävää. Vapaapäivänä patikointimatkailija voi ottaa veneen Malcesineen ja nousta köysiradalla Montebaldo-vuoren huipulle jonka henkeäsalpaavat näkymät ovat vailla vertaansa. Huipulla on ravintola.

Retket Gardalta

Gardajärveltä voi tehdä päiväretkiä esimerkiksi Venetsiaan, Veronaan tai Milanoon. Retken voi joko varata valmiina pakettina matkatoimistolta tai selvittää itse bussien ja junien aikataulut.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019