Taormina - Sisilian helmi

Taormina on ihastuttava kukkulan rinteelle rakennettu pikkukaupunki Sisilian itärannikolla. Kaupunki on suosittu turistinähtävyys ja sen idyllinen, n. 200 metrin korkeudessa sijaitseva keskusta suosittu päiväretkeilykohde myös paikallisille.

Kaupungin historia ulottuu kauas antiikin kreikkaan noin vuodelle 300 eaa. Kreikkalaisten jälkeen kaupunki oli merkittävä osa Rooman valtakuntaa ja nämä aikakaudet ovat antaneet kaupungille ominaisen leimansa. Turistikeskus kaupungista alkoi kehittyä jo 1800-luvulla.

Matkustus Taorminaan

Monet suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Taorminaan tai viereiseen Naxoksen kaupungin lomakohteisiin.

Omatoimisesti Taorminaan matkustavan kannattaa hankkia lennot Cataniaan, josta on säännölliset juna- ja bussiyhteydet Taorminaan.

Junalla Taorminaan pääsee kätevästi myös Sisilian itärannikon toisesta suuresta kaupungeista Messinasta. Junalla matkustusta vain hieman hankaloittaa, että juna-asema ei sijaitse ylhäällä Taorminan keskustassa vaan alhaalla n. kahden kilometrin päässä.

Itse Taorminan kaupungissa liikkuminen onnistuu parhaiten jalkaisin. Autoilla ei aivan keskustaan ole edes asiaa.

Taorminan keskusta

Taorminan suosituin nähtävyys on ehdottomasti itse kaupungin keskusta ja sen pääkatu, Corso Umberto I. Viikonloppuisin ja juhlapäivinä Corso Umberto I täyttyy paikallisista perheistä, jotka viettävät aikaa kävellen, shoppaillen ja tuttujen kanssa seurustellen.

Tarominan kreikkalainen teatteri

Taorminan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu lisäksi kaupungin viereisen kukkulan laelle rakennettu kreikkalainen teatteri, joka tosiasiassa on suurimmaksi osaksi roomalaisten rakentama. Teatterilta on upeat näkymät rannikolle, Taorminan keskustaan ja Etna-tulivuorelle.

Castelmola

Castelmola on pieni idyllinen kylä kukkulan päällä n. viisi kilometriä Taorminasta. Castelmola tarjoaa tunnelmallisia jyrkkiä ja kapeita kujia sekä vielä Taorminaakin paremmat maisemat rannikolle ja Etna-tulivuorelle.

Castelmolaan pääsee Taorminasta bussilla, mutta sinne on myös hyväkulkuinen kävelyreitti, joka kannattaa maisemien vuoksi kävellä ainakin yhteen suuntaan.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019