Verona - Romeon ja Julian kaupunki

Verona on 250 000 asukkaan kaupunki Koillis-Italiassa Veneton maakunnassa. Tämä vanha ja kaunis kaupunki kutsuu romantiikannälkäisen matkailijan käyskentelemään Romeon ja Julian maisemissa.

Matkustaminen Veronaan

Veronaan pääsee lentokoneen lisäksi junalla monista Italian kaupungeista. Veronan lomaan voi helposti yhdistää piipahduksen Venetsiaan tai Milanoon. Myös Gardajärven upeat maisemat ovat vain parin tunnin bussimatkan päässä.

Kaupungin keskustassa liikkuminen käy helpoiten jalan. Kustannustietoinen matkailija voi ostaa Verona-kortin, jolla pääsee tutustumaan kaupungin neljääntoista tärkeimpään nähtävyyteen sekä matkustamaan kaupungin julkisella liikenteellä.

Mitä tehdä Veronassa

Veronasta löytyy paljon tekemistä kulttuurin, hyvän ruuan ja italialaisen muodin ystäville. Hyvä vaihtoehto on ostaa pieni kuppi espressoa ja istahtaa kahvilan ikkunan vieraan katselemaan kadun vilinää, jossa tyylikkäät italialaiset kiirehtivät arkiaskareissaan. Myös Pohjois-Italian maukas ruoka ja mainiot viinit ovat hyvä syy matkustaa Veronaan

Ostokset

Veronan suosituin ostoskatu Via Mazzini kruunaa shoppailijan loman. Kaikki hienoimmat italialaiset merkit ovat täällä edustettuina. Muita hyviä ostoskatuja ovat Corso Porta Borsari ja Corso Santa Anastasia.

Veronan Oopperajuhlat

Loppukesästä järjestettävät Veronan oopperajuhlat ovat jokaisen oopperanystävän unelma. Esitykset järjestetään Arenalla, joka on Rooman Colosseumin tyylinen amfiteatteri. Oopperaelämys ei enää voi muuttua hienommaksi kuin auringon lämmittämällä kivipenkillä, leudon illan hämärässä, tuhansien pienten kynttilöiden palaessa kuuntelee Verdin La Traviatan alkusointuja.

Nähtävyydet Veronassa

Veronasta löytyy paljon historiallisia kohteita ja upeita rakennuksia.

Julian talo Veronassa

Ehkä Veronan kuuluisin nähtävyys on Julian talo ja etenkin sen parveke. Talon seiniin ovat tuhannet rakastavaiset kirjanneet puumerkkinsä. Talon sisäosiin pääsee tutustumaan muutaman euron sisäänpääsymaksua vastaan.

Castelvecchio Verona

Castelvecchio on kaunis punatiilinen linna Aldige-joen rannalla. Päärakennus kätkee sisäänsä kaupungin taidemuseon. Linna on myös lapsiperheille mukava retkikohde, koska siellä riittää paljon mielenkiintoista tutkittavaa kaikenikäisille. Linnan sillalta on upeat näkymät joelle.

Kerro mielipiteesi matkakohteesta tai kommentoi artikkelia:

Sivuston sisällön omistaa Lomamatkalle.net © 2019